- نکته قابل توجه برای شستن روتختی این است که آب گرم قدرت بیشتری در از بین بردن باکتری و میکروب ها دارد به همین علت توصیه می شود که روتختی های خود را حتما با آب داغ، با دمای بین ۵۴ تا ۶۶ درجه، بشویید تا کاملا ضدعفونی شده و محیطی پاکیزه برای خواب خود آماده نمایید.
درصورتی که جنس پلاستیک ، نخ ، پنبه باشد باید با دمای بین 30 تا 40 درجه استفاده کرد .
- روی برخی از روتختی ها برگه های مراقبت نصب شده است. این برگه ها را به دقت مطالعه و از نکات ذکر شده در آن پیروی کنید. برخی از انواع پارچه به تنظیمات شستشو یا انجام مراقبت های خاصی نیاز دارند که در این برگه ها ذکر شده است.
- مواد شوینده و موارد ضروری که برای تمیز کردن روتختی به آن نیاز دارید را از قبل آماده کنید. در صورتیکه به مواد شوینده عطری حساسیت دارید، می توانید از صابون های فاقد رنگ و بو استفاده کنید.
- پیش از شستن روتختی ها، بررسی کنید که لکه ای روی آن وجود نداشته باشد. در غیر این صورت، ابتدا با استفاده از لکه بر مناسب آن را تمیز کنید. در صورت استفاده کردن از ماشین لباسشویی برای شستن لکه ها امکان از بین رفتن آنها کاهش میابد .
- استفاده از نرم کننده را فراموش نکنید! این کار لطافت پارچه را افزایش داده و خوابی باکیفیت توام با آرامش برای شما به ارمغان می آورد.
- هیچ گاه روتختی ها را همراه با حوله نشویید. زبری حوله ها می تواند لطافت روتختی ها را تحت تاثیر قرار داده و نرمی آن ها را از بین ببرد
- از گذاشتن لباس های خیس و یا دستمال ، حوله و … بر روی تخت جلوگیری کنید در برخی از مواقع امکان زرد شدن قسمت خیس و یا عوض شدن رنگ بخش های از آن وجود دارد .
- بهترین بازه زمانی برای تمیز کردن روتختی ها ، هفتگی یا نهایتا دو هفته یک بار است. بدیهی است که این بازه زمانی بسته به میزان استفاده و یا شرایط شما، متغیر خواهد بود. به عنوان مثال، در صورتی که شما به صورت مداوم در حال سفر بوده و یا به هر دلیل دیگری، هر روز از کالای خواب خود استفاده نمی کنید، نیازی به شستشوی هفتگی نبوده و می توانید بر اساس تعداد روزهایی که از آن استفاده کرده اید، این مبنا را تغییر دهید. از طرف دیگر، پس از گذراندن یک دوره بیماری و کسالت، حتما باید روتختی ها را خوب شسته و به طور کامل ضدعفونی نمایید.