مقالات

روش های نگهداری انواع حوله

حوله ها هم انواع مختلفی دارد و پارچه های مختلفی استفاده میشود برای تشخیص حوله خوب میتوانیم به این موارد اشاره کنیم .

ویژگی های حوله خوب:

  • حوله ها باید تا جای ممکن ساده و به رنگ سفید باشد.
  • حوله ها نباید در مقابل نور تغییر رنگ دهد.
  • بعد از شستشوی حوله نباید پرز دهد.
  • حوله ها نباید بعد از مدتی لطافت خود را از دست دهد.
  • حوله بید آب گیری ( جذب آب ) بیشتری داشته باشد.
  • پس از چندین بار شستشو حوله ها تغییر رنگ ندهد.

نکاتی در رابطه با نگهداری حوله:

نحوه صحیح شستشو و نگهداری حوله ها می تواند نقش زیادی در سلامت ما ایفا کند . حوله ها به خاطر نگه داشتن رطوبت در خود می توانند محلی بسیار عالی و ایده آل برای رشد انواع میکروب ها و قارچ ها باشند و البته این میکروب ها را به بدن ما هم انتقال دهند و باعث بروز انواع بیماری های تنفسی، پوستی و چشمی شوند. به همین خاطر دانستن نحوه صحیح شستشو و نگهداری حوله ها می تواند نقش زیادی در سلامت ما ایفا کند.

نحوه ضد عفونی کردن حوله ها:

حوله دست و صورت خود را به هیچ عنوان در داخل دستشویی آویزان نکنید ( به خصوص در خانه های جدید که بین محل شستن دست ها و محل توالت دیوار حائلی وجود ندارد).

در محیط دستشویی، بخاراتی که از ادرار و مدفوع متصاعد می شود ( مثل اسید اوریک و اسید فسفریک ) بر روی حوله (و البته مسواک) می نشینند و زمانی ما از این وسایل استفاده می کنیم به راحتی وارد بدن ما شده و سلامت ما را به خطر می اندازند. پس لازم است که حوله خود را در محلی خارج از دستشویی آویزان کنید.

محیط های تاریک و مرطوب برای خشک شدن حوله مناسب نیست، چون در این نوع مکان ها میکروب و قارچ سریعا رشد می کنند. بهتر است حداقل هر 2 تا 3 روز یک بار حوله حمام و دستشویی را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید. نور آفتاب یک ابزار خوب برای ضد عفونی کردن حوله ها و از بین بردن عوامل بیماری زا است.

 

حوله تان را به طور منظم تعویض کنید (حداقل هفته ای یک بار) و حوله قبلی را با آب داغ

(حدود40 تا 50 درجه سانتی گراد که در این دما بیشتر میکروب ها از بین می روند) و ماده شوینده مناسب شسته و در نور آفتاب خشک کنید.

حوله یک وسیله کاملا شخصی است و هرگز نباید به طور مشترک با دیگران استفاده شود حتی اگر خودتان برای مدتی بیمار بوده اید، پس از بهبودی، حتما حوله قبلی را تعویض و به صورتی که گفتیم شسته و خشک کنید.

نحوه شستشوی حوله ها:

حوله تان را به طور منظم تعویض کنید . بهتر است حوله ها در دمای بالا و با آب جوش شسته شوند. بیشتر میکروب ها در دمای بالای 76 تا 77 درجه سانتی گراد از بین می روند و به همین علت بهتر است حوله ها در دمای آب با دمای بالاتر از این حد شسته شوند. بهتر است حوله ها به طور جداگانه شسته شوند اما معمولاً به خاطر ظرفیت لباسشویی و زمان کم، این اتفاق نمی افتد و افراد حوله و لباس را با هم در لباسشویی می ریزند.

نکته ای که باید به آن توجه داشت، این است که افراد مبتلا به بیماری های قارچی و میکروبی پوست زگیل، عفونت قارچی کشاله ران، برای پیشگیری از انتقال بیماری به سایر افراد باید حتماً حوله هایشان را جدا از سایر افراد خانواده شسته، نگهداری و خشک کنند.

پس از شستشو و خشک شدن حوله ها مشکلی وجود نخواهد داشت و کافی است حوله ها در محلی خشک و غیر مرطوب مثلاً کمد و کشوی مخصوصی که برای نگهداری آنها در نظر گرفته شده است قرار داده شوند.

نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که حوله ها نباید در حمام که محیط مرطوبی است، قرار داده و نگهداری شوند، چون در این صورت احتمال آلودگی و رشد و تکثیر میکروب ها در حوله بیشتر می شود.

 

رفع بوی نای حوله ها:

تقریبا هیچ کس حوله ای را که بد بوست دوست ندارد، مخصوصا اگر می خواهید بلافاصله پس از یک دوش آب گرم خوشایند، از آن استفاده کنید! اگر حوله های تمیز شما بوی نامطبوعی گرفته اند ، با یک یا دو فنجان سرکه و آب داغ – با حداکثر دمایی که جنس حوله شما اجازه تحمل آن را دارد و هرچه بالاتر بهتر – آنها را بشویید. سپس دوباره حوله ها را با ماده شوینده معمولی، شستشو دهید. حتما حوله ها را پیش از مصرف به صورت مناسبی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.

حوله ها خوب خشک نمی شوند:

باورش سخت است، اما این معضل برای حوله های نو حادتر است! ثابت شده که شستشو و خشک کردن حوله ها بیش از پنج مرتبه، قدرت جذب آنها را افزایش خواهد داد. اما از طرف دیگر شستشوی منظم، برخی مواد پوشش دهنده سطح حوله -که تولید کننده ها برای نرم تر جلوه کردن حوله ها در مغازه، به آنها می زنند- را از بین برده و کیفیت رنگ شان را هم پایین می آورد. هر دوی این موارد، باعث افت قدرت جذب حوله هایتان خواهند شد.

از بین بردن پرز حوله:

راه حل اساسی برای از بین بردن پرز حوله ها، شستن آنهاست. شستشوی چندباره حوله هایی که زیاد پرز می دهند، خیال مشکل پسند شما نوعروس عزیز، را از بابت این بافت های شل و کم زور راحت خواهد کرد!

چگونه حوله ها را نرم کنیم:

هیچ کس دوست ندارد حوله شخصی اش شبیه لیف حمام زبر و زمخت شود! پس مراقب باشید که برای شستشوی حوله از مایع نرم کننده استفاده نکنید. در عوض می توانید از نرم کننده هایی که به فرم مایع نیستند، مثل ورق های نازک یا فیلم های جامد – که در آب و غیرمستقیم خاصیت شان را نشان می دهند – استفاده کنید. نرم کننده های مایع به مرور بر قدرت جذب حوله، اثر منفی می گذارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + هشت =